2014. április 19., szombat

A húsvéti ünnepi asztal Németországban

Hagyományos német húsvéti ételek 

Gründonnertags-Risotto
Mit esznek a németek a nagyhéten és húsvétkor? 
A máig is élő hagyomány szerint a negyven napos nagyböjti időszak utolsó két napján elég kötött a menü.


Nagycsütörtökön (Gründonnerstag) nevéhez híven igyekeznek a németek csupa zöld színűt enni, például spenótot, vagy a képen látható Gründonnertags-Risottot, amelynek a receptjét itt találod.



Zitrone-Dill-Lachs

Nagypénteken (Karfreitag)  a szigorú böjti nap miatt a hagyományos étel a hal. Példaképp álljon itt a citromos kapros lazac párolt zöldségekkel és rizzsel... 


A nagyszombat (Ostersamstag) az ünnepre való készülődés ideje: ilyenkor sütnek-főznek, hogy másnap ne kelljen ezzel foglalkozni. Ilyenkor készül el az ünnepi fonottkalács is, a Hefezopf. Ez a hagyomyányos húsvéti sütemény sokféle változatban készülhet, például...

... hagyományosan...





...narancsos, pisztáciás töltelékkel....
...csokoládéval töltve...
... vagy akárhogyan... :) A recepteket a képfeliratokra kattintva találod.

Húsvétvasárnap (Ostersonntag) pedig a bárányé a főszerep. Főétel formájában is, de a desszert is bárány Jézusra, mint Isten bárányára emlékezve...

Osterlamm (húsvéti bárány)
A képek forrása: Pinterest

Online némettanítás: netnemet@gmail.com


További bejegyzések, amik érdekesek lehetnek számodra:

Húsvét németül
Dekorációs tippek húsvétra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése