Hagyományos német húsvéti ételek
Gründonnertags-Risotto |
Mit esznek a németek a nagyhéten és húsvétkor?
A máig is élő hagyomány szerint a negyven napos nagyböjti időszak utolsó két napján elég kötött a menü.
Nagycsütörtökön (Gründonnerstag) nevéhez híven igyekeznek a németek csupa zöld színűt enni, például spenótot, vagy a képen látható Gründonnertags-Risottot, amelynek a receptjét itt találod.
Zitrone-Dill-Lachs |
Nagypénteken (Karfreitag) a szigorú böjti nap miatt a hagyományos étel a hal. Példaképp álljon itt a citromos kapros lazac párolt zöldségekkel és rizzsel...
A nagyszombat (Ostersamstag) az ünnepre való készülődés ideje: ilyenkor sütnek-főznek, hogy másnap ne kelljen ezzel foglalkozni. Ilyenkor készül el az ünnepi fonottkalács is, a Hefezopf. Ez a hagyomyányos húsvéti sütemény sokféle változatban készülhet, például...
... hagyományosan... |
...narancsos, pisztáciás töltelékkel.... |
...csokoládéval töltve... |
... vagy akárhogyan... :) A recepteket a képfeliratokra kattintva találod.
Húsvétvasárnap (Ostersonntag) pedig a bárányé a főszerep. Főétel formájában is, de a desszert is bárány Jézusra, mint Isten bárányára emlékezve...
Osterlamm (húsvéti bárány) |
A képek forrása: Pinterest
Online némettanítás: netnemet@gmail.com
További bejegyzések, amik érdekesek lehetnek számodra:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése