2014. május 1., csütörtök

Tippek a német nyelvű állásinterjúhoz

Pár napja megosztottam a Facebook-oldalamon az alábbi linket. (Jut eszembe: like-oltad már a NetNémet Facebook-oldalát?)

Szóval, a lenti link abban lehet a segítségedre, hogy ha írod németül az önéletrajzodat, ebből a listából mazsolázhatsz, hogy megtaláld azokat a pozitív tulajdonsgokat, amik a leginkább jellemzőek rád. Ha egy-egy kifejezés jelentését nem tudod, találsz szintén német nyelvű magyarázatokat is a kifejezésekhez. (Ha még ezután sem érted, akkor gyere, és tanulj velem németül... :) lehetőleg még az önéletrajz-írás előtt.)

Természetesen nem csak önéletrajz-írás során használhatod a listát, hanem az állásinterjú előtt is felkészülhetsz a pozitív tulajdonságaidból. 


S ha már állásinterjú...
Az Azubi-Manager Marc-Michael Gallus videóiból jól felkészülhetsz a bemutatkozó beszélgetésekre. Nem csak jó példákat mutat be, hanem gyengébbre sikerült interjúkat is, amit aztán részletesen kielemez, elmondja, hogy mire figyelj, mitől lesz eredetibb a bemutatkozásod, és nem csak unalmas önéletrajz-elmesélés történik.
Marc az iskolából frissen kikerült fiatalokat készíti fel arra, hogy profin mutatkozzanak be az állásinterjúkon, de azt gondolom, hogy az idősebbek, tapasztaltabbak is sokat tanulhatunk belőle.
Marc egy másik videójában azt is megmutatja, hogy kell reagálni az állásinterjún, ha olyan kényes kérdést kapsz, hogy miben vagy gyengébb... Legyél őszinte, ahelyett, hogy álszerénykednél! Hogy hogyan? Ezt ebből a videóból tanulhatod meg:
És egy kis képes összefoglaló, amir az interjú előtt felkészülhetsz:Jó felkészülést kívánok mindenkinek, aki mostanában német nyelvű állásinterjúra készül. Sok sikert!

A videók forrása: youtube.com
Kép: Pinteres


Online némettanítás: netnemet@gmail.com


További bejegyzések, amik érdekesek lehetnek számodra:

Tévézésre fel! Avagy fejleszd a hallásértésedet sorozatokkal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése