2014. március 21., péntek

Interaktív szótanulás, nem csak gyerekeknek :)

Izgalmasabbá tehetjük a gyermekeink némettanulását a neten található interaktív játékokkal is.


A már olvasni tudó gyerekek ellenőrizhetik a tudásukat a Purpose Games játékaival. Ha a linkekre kattintotok, a címnek megfelelő képeken kereshetitek meg a tárgyak neveit németül. Jó ötlet, ha szódolgozat előtt az épp aktuális témakör szókincsének elsajátítását itt teszik próbára.


A gyerekeknek nagyon fontos, hogy minél gyorsabban sikerélményük legyen az idegennyelv-tanulás során. Erre a célra is nagyon jók ezek az interaktív lehetőségek, hiszen azonnali visszajelzést kapnak a feladatok kitöltése után, illetve, ha nem jó a megoldás, rögtön van lehetőségük az újrakezdésre, akár többször is.



Természetesen nem csak gyerekeknek lehetnek érdekesek a feladatok. Ha Németországba vagy Ausztriába készülsz dolgozni, vagy már ott élsz, akkor is hasznos lehet, ha a ritkábban használt szavakat itt is átnézed. Ilyenek pl. a hangszerek,  amiket általában nem első körben tanul meg az ember, ha Németországban készül munkát vállalni...3x-4x végigjátszod, és már megy is! Ismétlés a tudás anyja... ;)


Sokkal több témakör található az oldalon, én a legfontosabbakat válogattam ki, hogy könnyebb elérjétek és megtaláljátok őket. Ha kiválasztottad az adott témakört, kattints a címére! Miután betöltődött az oldal, kattints a Start!-gombra. Itt megjelenik az adott tárgy német neve, neked pedig meg kell keresned a képen!

Mi található a fürdőszobában?
Mi található a konyhában?
Hogyan zajlik az online nyelvtanítás?

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok. tegnap akadtam rá erre az oldalra és szeretném is kipróbálni. Kiválasztottam a német igéket, megnyomtam a start gombot, de csak tölt.....Most 28-nál tart a számláló. Kérdéseim: meddíg tart ez a folyamat? Minden alkalommal ez lesz a menete?
    Köszi a választ
    Andi

    VálaszTörlés
  2. Nekem azonnal betölti az oldalt. Ha a startot lenyomod, utána rögtön kezdheted a játékot, a számláló a te idődet számlálja. Amint megjelenik az új ige, máris kattinthatsz a megfelelő képre. Viel Spaß! :)

    VálaszTörlés