2013. szeptember 16., hétfő

Bolhapiacok Németországban és Ausztriában

Németországban és Ausztriában a turkálók nem örvendenek olyan nagy sikernek, mint Magyarországon. Helyette azonban egy, talán még izgalmasabb programban lehet részük az ott lakóknak: a bolhapiacokban.

A barátnőimmel nagy rajongói vagyunk a bolhapiacoknak, azaz a Flohmarkt-oknak. Évente kétszer érzünk késztetést arra, hogy egy délelőttöt ott töltsünk és ezzel felfrissítsük a gyerekeink ruhatárát, játékkészletét. Gyönyörű, első kézből származó márkás ruhadarabokhoz juthatunk 1-2 Euróért, és a játékokért sem kérnek általában sokkal többet, legyen az Playmobile, Haba vagy akár a legújabb társasjáték. Kedvencünk az a csomag gyönyörű kislány babaruha-csomag volt pár Euróért, amit az eladó még egy bársonyszalaggal is átkötött, mielőtt a bolhapiacra indult volna. Vagy a Fisher Price kalózhajó, ami 1 Euróba került, de a fiaimnak azóta is kedvenc játéka.

Mi szívesen megyünk Kinderflohmarkt-ra, azaz gyerekholmit árusító bolhapiacra, mert itt rögtön a lényegre térhetünk, ami esetünkben a gyerekeknek való dolgokat jelenti. A hagyományos bolhapiacokon azonban még esélyesebb az, hogy olcsóbban juthatunk a bútorok, lakberendezési eszközök, biciklik, stb. mellé kitett gyerekruhás zsákokhoz. Egy-egy ilyen kirakodóvásáron be lehet szerezni akár egy egész kerti garnitúrát, vagy egy fűnyírót, de még építőanyagokkal is találkoztunk már.

Ha te is szívesen ellátogatnál egy bolhapiacra, mondjuk Ausztriába, érdemes figyelned a http://www.flohmarkt.at/termine/ oldalt, ahol tartományokra, akár városokra és időpontokra rákeresve is megtalálhatod a megfelelő bolhapiacot.


A mi kedvencünk egy kisvárosi Kinderflohmarkt volt, ahova a város lakói hordták ki a felesleges ruha- és játéktárukat. Mindig 100 asztalt állítottak fel, így az igen nagy választékban mindenki megtalálta, amire vágyott. Sajnos először az asztalszámokat csökkentették le 40-re, aztán már végül teljesen meg is szüntették idén a mi kis bababörzénket. Így most épp újra keresésben vagyunk, nagy izgalommal nézünk körbe, fedezzük fel Ausztria bolhapiacait. Ha van ötleted, hova érdemes útra kelni, kérlek, oszd meg velünk!

Fotók: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése