Itt az ősz, az almaszezon.
Nálunk a sütőben már sül az
almásrétes, illata a lakás minden zugában érezhető… Mivel az almásrétes, főleg
vaníliafagylalttal közkedvelt édesség Németországban, gondoltam, megosztom
Veletek is a receptet, amit a chefkoch.de oldalon találtam. Villámgyors és
egyszerűen elkészíthető édesség.
Hozzávalók:
1 cs mélyhűtött levelestészta
5 közepes méretű alma
1 cs vaníliáscukor
100 g mazsola
50 g vaj
1 ek őrölt fahéj
2 ek kristálycukor
rumaroma
- A mélyhűtött levelestésztát vékonyra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A sütőt 200˚C-ra előmelegítjük. Míg a sütő melegszik és a tészta kiolvad, az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
- Az almát és a többi hozzávalót egy kislábosba tesszük, és közepes hőfokon kb. 20 percig addig pároljuk, míg az alma levet nem ereszt.
- A tölteléket a levelestészta közepén egyenletesen eloszlatjuk, feltekerjük, a széleket jól lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
- Az előmelegített sütőben 35 percig sütjük, 20 percig 200 ˚C-on, az utolsó negyedórában azonban tegyük a sütőt 225 ˚C-ra, hogy a rétesünk szép aranybarna színt kapjon.
- A végén porcukorral meghintjük és még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése